21 Mart 2010 Pazar

Yan Flüt Arayışlarım...


Geçtiğimiz günlerde yan flütüm bozuldu öyle üzgünüm ki hala:((.O kadar hassas bir müzik aleti ki tamiride pek mümkün olmuyo.Bu ikinci flütümdü halbuki.Mecburen yenisini almak zorunda kalıcam.Bi ümit yine de izmir devlet senfoni orkestrasının müzik aletlerinin tamiriyle uğraşan kişiye götürdük ama iç parçalarından birinin kopmuş olduğunu ve tamirinin mümkün olmadığını söyledi.Koparmayı nasıl başardım bende bilmiyorum.En yakın zamanda umarım uygun fiyatlı bir yan flüt bulurum..En pahalı flütün ev fiyatlarını katladığı en ucuzunun da en az 2 milyar olduğunu düşünürsek uygun fiyatlı yan flüt bulmak zor gibi gözüküyo..

5 yorum:

Elif UYSAL dedi ki...

Aisha'cım geçmiş olsun:(
Eğer ihtiyaç varsa ben flüdümü satmak istiyorum bir süredir çünkü toplasan 3 veya 4 kez çaldım.Ne zamanım var çalmaya ne de hevesim kaldı.İlgilenirsen Stagg marka yepyeni bir flüt:)Ben piyasasını ve fiyatlarını pek bilmem:)

JaDe dedi ki...

Aishacım yan flüt mü çalıyorsun? Ne güzel! biliyor musun ben de 1 haftadır yan flüt kurslarını araştırıyorum ve internet sitelerinde yan flüt arıyorum. 2milyar fln demişsin ama sen profesyonel olarak çalıyorsun sanırm ben 400tl ye de buldum öyle bir şey almayı düşünüyordum. Çok mu kötü ses verir? Bir de bişey daha sorucam: Kulağım iyidir. DAha önce de gitar çalmıştım, kendi kendime öğrenebilirmiyim yan flütü? İnternetten falan yararlanmayı düşündüm. Sen ne dersin??

AiShA dedi ki...

Pridecim konuşalım o zaman ben emaille sana dönerim:)

Jade;Jadecim çok sevindim yan flütle ilgilenmene.Ben profesyonel olduğumdan 400 milyonluk flütlere bakamıyorum:(Onlar da iyi ama 3. oktav çalışmalarında yeterli performans alamıyosun malesef.Ama başlangıç için 400 civarı bi flüt almanı öneririm.2 milyarlık flütlere başlangıçta gerek yok.Kendi kendine öğrenilecek bir alet değil malesef canım.Kulağının olması çok iyi bi avantaj ama.Yan flüt kursuyla çok kısa sürede öğreniceğine eminim.Kendi kendine öğrenmeye çalışsan uzun bi zamanını alır canım

JaDe dedi ki...

Canım sağol bilgi için. Ben de biraz araştırdım, bazı sesler 400tllik flütlerde çıkmıyormuş. Bir de 2.el yan flüt olayına nasıl bakıyorsun? yani üflemeli olduğu için nasıl temizlenir ki tükürük fln:)) ben mi çok titiz davranıyrm? ama kurs konusunda haklısın, tek başına çok zor

AiShA dedi ki...

Çok çok haklısın en güzeli 1. el almak jadecim.Mesela bozulan flütümü şu an 2. el diye satabilirim ama o insan kandırmak olur.Yeni başlayan biri o bozukluğu asla anlayamazdı.En güzeli 1. el almak o yüzden hem hijyen konusunda söylediklerin çok çok doğru.Güvenmediğin biri olmadıkça alınmaz.